Naprapatia

Työskentelen Jyväskylän sekä Mikkelin keskustassa Kiropraktiikka ja hyvinvointiklinikan tiloissa, tervetuloa!

Yleisimmät syyt, miksi vastaanotolleni tullaan ovat:

 • Selkäkivut
 • Migreeni
 • Päänsärky
 • Urheiluvammat ja niiden kuntoutus
 • Leukanivelen ongelmat
 • Raajojen kiputilat

Suurimmat mielenkiinnon kohteeni ovat traumaattiset tai ei-traumaattiset pitkittyneet vaivat. Erikoisosaamiseni perustuu nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikoihin, hermokudoksen mobilisaatioon sekä terapeuttiseen harjoitteluun. Osana hoitoa käytän myös tapauskohtaisesti kuivaneulausta (dry needling).

 • Ensikäynti

  72 € max 50 min

  Ensikäynti, joka sisältää alkuhaastattelun, kliinisen tutkimisen, hoitosuunnitelman laatimisen, hoidon asiakkaan tarpeiden mukaisesti sekä neuvonnan itsehoitoon. Hoidossa käytän mm. nivelmanipulaation ja -mobilisaation erilaisia tekniikoita, hermokudoksen mobilisointia, dry needlingiä, lihasvenytystekniikoita sekä kuntouttavaa harjoittelua.

 • Purentalihasten käsittely

  60 € max 40 min

  Hoidossa perehdytään leukanivelen toimintaan sekä sen aiheuttamiin vaivoihin. Mikäli kärsit leukanivelen alueen kivuista, hampaiden narskuttelusta ja sen tuomista päänsäryistä, niin tämä on oikea palvelu sinulle.

 • Pitkä jatkokäynti

  67 € max 40 min

  Palvelu sisältää harjoitusterapiaa sekä manuaalista käsittelyä/dry needlingiä. Jatkoa ensimmäiselle hoitokäynnille, jossa jatketaan laadittua hoitosuunnitelman mukaista hoitoa sekä kuntouttamista.

 • Lyhyt jatkokäynti

  62 € max 30 min

  Palvelu sisältää manuaalista käsittelyä/dry needlingiä. Jatkoa ensimmäiselle hoitokäynnille, jossa jatketaan laadittua hoitosuunnitelman mukaista hoitoa sekä kuntouttamista.

Hinnasto

Naprapatian ensikäynti – 72 € / max 50 min

Naprapatian pitkä jatkokäynti – 67 € / max 40 min

Naprapatian lyhyt jatkokäynti – 62 € / max 30 min

TMD-Purentalihasten käsittely – 60 € / max 40 min

Maksutapoina toimivat myös ePassi, Smartum ja Edenred.

    

Peruutukset tulee tehdä 24 tuntia ennen hoitoajan alkamista. Peruuttamattomista ja saman päivän aikana perutuista ajoista peritään 100% normaalista hoitomaksusta.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Asiakkaan hoito on aina yksilöllistä ja tapauksesta riippuvainen, mutta vastaanottotilanne mukailee usein samaa käsikirjoitusta.

Ensimmäisenä on anamneesi (haastattelu), jossa asiakas saa kertoa omin sanoin tilanteensa ja vaivansa. Kun hän on saanut kertoa kaiken, niin kysyn vielä tarkentavat kysymykset vaivaan liittyen. Lopuksi vielä käydään läpi niin sanotut punaiset ja keltaiset liput. Punaisilla lipuilla tarkoitetaan usein oireita, jotka viittaavat vakavan sairauden epäilyyn. Keltaiset liput taas kartoittavat enemmän ulkopuolisia tekijöitä, jotka kuormittavat asiakasta.

Seuraavaksi siirrytään tutkimiseen, jossa kartoitetaan ongelman aiheuttaja. Käytän tutkimiseen toiminnallisia, ortopedisiä sekä neurologisia testejä, joihin yhdistän usein palpaation. Anamneesin ja tutkimisen pohjalta usein tiedetään jo mikä asiakasta vaivaa ja miten ongelmaa kannattaa lähteä lähestymään.

Hoito muodostuu asiakkaan anamneesin, tutkimisen sekä asiakkaan mieltymyksen perusteella. Erilaisia hoitotapoja, joita käytän ovat neurologiset harjoitteet, nivelmanipulaatiot tai -mobilisaatiot, hermokudoksen mobilisaatiot sekä dry needlingin. Tässä vain muutamia mainitakseni. Edellä mainittujen hoitotapojen yhteyteen pyrin aina liittämään harjoitusterapian, eli kuntosali-/kotijumppaohjeistuksen. Hoidon jälkeen haluan aina testata uudelleen liikkeet, jotka olivat haastavia tai kivuliaita alkututkimuksen aikana, jotta tiedän millaisen vasteen olemme hoidosta saaneet aikaiseksi.